Zirconia

Det finns mängder med olika Zirconia att välja mellan. Vi har noggrant valt tre olika varianter för att täcka de flesta indikationer. Se indikationstabellen längre för att se vilka som lämpar sig för vad.

 

Kerox HS

Vårt vanliga Zirconia som används som skelettmaterial. Vi färgar in materialet för att få bästa estetiska förutsättningen. Det är relativt opakt och har således mycket bra förmåga att täcka bort underliggande färger. Som till exempel missfärgat dentin, metallpelare eller implantatkomponenter. Styrkan är hela 1460 MPa.

 

Kerox HT

Vårt semitransluscenta alternativ. Passar utmärkt där hela eller delar av kärnmaterialet inte ska täckas av porslin för att öka hållfastheten. Styrkan är 1370 MPa vilket gör att det kan användas i större konstruktioner. Ett bra val när man vill kombinera Zirconias styrka på bettytor och fasadporslinets estetik på buccala ytor. Detta material färgas in med incisala effekter samt grundfärg i kärnan.

 

Argen Z

Det senaste tillskottet i vår Zirkoniafamilj. Högtransluscent motsvarande e.max. Riktigt bra estetik för monolitiska konstruktioner. Även detta material färgas in i kärnan med incisala effekter och grundfärg. Detta ger ett naturtroget djup. Styrkan är 700 MPa vilket gör det lämpligt för kronor och broar upp till tre led i hela bettet.

 

För större konstruktioner rekommenderar vi provning av en plastbro. Då kan du kontrollera prepgränser samt diskutera utformningen med patienten. Dessa går också att beställa som temporära broar.