Nu vänder vi bladet!

Halmstads Dentaltekniska blir Westdent

De senaste åren har inneburit en stor utveckling inom branschen. Denna utveckling accelererar hela tiden och det är viktigt för alla att följa med. Kanske till och med ligga steget före. Den digitala utvecklingen går i ett rasande tempo och med den följer många nya material och möjligheter. För att kunna ta tillvara det måste man utvecklas.

Vår digitalisering och introduktion till CAD/CAM började redan för 20 år sedan med NobelBiocares Procera AllCeram. De senaste 10 åren har vi fräst våra egna helkeramer. Under några år har vi intensifierat detta arbete. Vi tog ett beslut i styrelsen att sätta oss i loket. För vår del innebär det ett aktivt arbete med att utveckla vår teknik och vår kunskap om det. Dessutom kräver detta en stor kunskap om material och hantering av dessa. Inget av dessa löser någon över en natt. Det krävs långt och hårt arbete. Vi har utvecklat ett system inom vår kvalitetssäkring för att tillgodose detta.

Vi var ett av de fyra första labben i världen att fräsa Titan på den analoga tiden. Vi var ett av de första att att tillämpa CAD. Nu ska vi vara ett som leder den nya utvecklingen.

Vi ska använda vår erfarenhet tillsammans med vårt arbete och väl valda leverantörer till att utvecklas för att bli den perfekta samarbetspartnern för er som tandläkare.

För att markera detta har vi valt att byta namn på labbet. Vi tar med oss över 50 års erfarenhet hos Halmstads Dentaltekniska när vi gör detta. Vi vill markera för oss och för er att vi har en tanke om framtiden och den bästa vägen dit.

Halmstads Dentaltekniska utvecklas till Westdent.

 

Mats5

/Mats Lindblom, vd
Westdent